energy construction

Zonne-energie

Zonnepanelen

Sinds de opkomst van zonnepanelen is SolarPack  betrokken bij de plaatsing van zonnepanelen en zonneboilers op het dak.

Hierdoor kunnen woningen en gebouwen deels in hun eigen energiebehoefte voorzien. Hierbij komt dat de “return on investment” de laatste jaren vele malen gunstiger is geworden waardoor zonnepanelen niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook als investering op de lange termijn. SolarPack  kan zowel voor hellende als platte daken een passende oplossing bieden om uw woningen en gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Afhankelijk van het gewenste rendement.

Toepassing

Het toepassen van zonnepanelen op een dak heeft vaak ingrijpende gevolgen voor het hele dak.

Hier wordt niet altijd voldoende bij stilgestaan. Denk hierbij aan de dakbelasting wat niet alleen van invloed kan zijn op uw dakbedekking en isolatie, maar ook op de hele dakconstructie van uw gebouw. Een ander aspect is het (dak)onderhoud en hoe dat in de toekomst veilig uitgevoerd kan worden. Door de toevoeging van zonnepanelen verandert vaak de routing en dient in de toekomst veilig onderhoud aan zowel de zonnepanelen als ook de dakbedekking uitgevoerd kunnen worden. SolarPack dimensioneert niet alleen het PV-systeem, maar kijkt samen met Pex Dakbedekkingen ook naar uw dakpakket en bereikbaarheid en houdt in haar ontwerp rekening met alle mogelijke factoren. Op die manier is uw duurzame energetische investering ook gewaarborgd om ook het rendement te kunnen behalen wat u voor ogen heeft.

Dakbelasting

SolarPack heeft inmiddels ruime ervaring met het toepassen van diverse systemen en draagconstructies.

Vaak worden de krachten die de wind uitoefent op de zonnepanelen nog onderschat. Het uitgangspunt van SolarPack is dat we altijd de normen volgen ten aanzien van de maximale dakbelasting met de bijbehorende windlastberekening. We zoeken hierbij het optimum voor het toepassen van mechanische bevestigingssystemen in het dak ten opzichte van het gebruiken van ballastsystemen.

Alles onder één dak op uw dak!

Ook voor het aspect zonnepanelen geldt dat wij samen met Pex Dakbedekkingen uw kwalitatieve en complete partner zijn ten aanzien van uw dak.

Dus heeft u plannen om uw dak te voorzien van zonnepanelen of wilt u een advies over de mogelijkheden met uw dak? Wij informeren u graag en kijken met u mee naar de beste duurzame oplossing in combinatie met eventuele mogelijke subsidies. Dat wij bij uw zonnepanelenproject een uitstekende service bieden spreekt vanzelf: wij zijn ook uw partner zonne-energie. Vakkundig en betrouwbaar.

Meer dan dakwerken

Naast onze ervaring in dakwerken zijn wij tevens specialist op het gebied van asbestsanering en zonne-energie